Aktiviteter

Udendørs aktiviteter ved Tranholm Gods

Weekend på Tranholm Gods 

Hvis du ønsker en rolig weekend med udendørs aktiviter kan vi bl.a anbefale disse seværdigheder omkring Store Heddinge.

Hvis du vil læse mere om seværdigheder kan du  læse om dem på:

Kalklandet.dk

Trampestien på Stevns Klint

Stevns Klint Trampesti er en ca. 20 km. lang natursti langs Stevns Klint. Den går fra Bøgeskov Havn i nord til Rødvig i syd, eller omvendt, stien kan deles op. Trampestien langs Stevns Klint er opstået i et samarbejde mellem Stevns Kommune og lodsejerne langs klinten. Trampestien kan være pløjet op, så du selv må ’trampe’ den. Lodsejerne lader frivilligt og uden kompensation stien passere deres grund. Vis venligst respekt overfor denne gestus.

Stevns Klint

Stevns Klint er blevet optaget på UNESCO's liste over verdensarv, fordi et dramatisk kapitel i Jordens historie gemmer sig i klinten. Et ganske tyndt lag af Fiskeler fortæller historien om, hvordan dinosaurerne og halvdelen af alle dyrearter blev udslettet for 66 millioner år siden, da en asteroide ramte Jorden. 
Stevns Klints smukke natur rummer også et væld af andre historier og oplevelser. Gå langs klinten på en cirka 20 km lang sti, der forbinder Stevns Klints højdepunkter.


Stevns Fyr

Ved Stevns Fyr er du på Stevns Klints højeste punkt. Her kan du besøge de to fyr og se rester fra Den Kolde Krig, hvor området var en del af Københavns luftforsvar.
Om foråret og efteråret kan du opleve imponerende fugletræk. Hvert år trækker millioner af fugle nemlig forbi Stevns Fyr. Virkelig et besøg værd.

Højerup Gamle Kirke

Gammel kirke som ligger helt ud til kanten af klinten med en fantastisk udsigt. Den er unik og bliver brugt til mange giftemål. I 2018 bliver den restaureret og den er helt unik, man skal besøge den sammen med den fantastiske Stevns Klint. 
Absolut et besøg værd!

Holtug Kridtbrud

Indtil 1972 blev der udvundet kalk og kridt i bruddet, som nu er et beskyttet Natura 2000-område. I et stort vandhul i det nedlagte kridtbrud kan du se fredede vandsalamandre og grønne frøer.
Sjældne planter vokser i den kalkholdige jord, og du kan finde fossiler af søpindsvin, blæksprutter og hajer i det bløde, hvide kridt. Følg også den snoede sti ned til Østersøen. 
En tur i denne natur er fantastisk, en meget flot fauna og mange fugle.

Koldkrigsmuseum Stevnsfort 

Du kan på en guidet tur opleve det underjordiske fort, som det så ud dengang, da krigen var tættest på. Ethvert besøg på fortet er en ny og særlig oplevelse. I selskab med en af museets 20 engagerede og forskellige guider får du nærværende og levende fortællinger om den allestedsnærværende krig i en unik og autentisk ramme. Det anbefales at booke billet på forhånd, da turene er meget populære.